A pincér feladata, hogy a tökéletes éttermi élmény eléréséhez segítse a vendéget - ez nálunk, az Ypsilon Café-ban is így van.

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »
| Szerző: Ypsilon Café

A vendéglátás titka

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Tökéletes éttermi élmény

Félreértés ne essék, a pincér nem pszichológus, de a tökéletes éttermi élmény csak akkor valósulhat meg, ha a vendég, jobb lelki állapotba kerül az étkezés végére, mint amikor megérkezett hozzánk. Ez legtöbb esetben könnyen elérhető, pusztán az udvarias kiszolgálással és a finom ételekkel, hiszen az ember számára a gasztronómiai élmények már alapból egyfajta örömforrást jelentenek, így az esetleges rossz hangulat is hamar elmúlhat.

 

Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elégséges. Ilyenkor a pincér sokat tehet azért, hogy a vendég mégis elégedetten távozzon. Ehhez igen magas fokú empátia szükséges. Mivel a felszolgáló nap, mint nap rengeteg emberrel találkozik, egy idő után már elég gyorsan képes felmérni a helyzetet és alkalmazkodni az igényekhez Egy igazán profi pincér a vendég egy pillantásából, vagy néhány mondatából el tudja dönteni, hogy épp egy együttérző mosoly, egy kedves szó vagy a humor lesz az, amivel a helyzet megmenthető. Ha ilyen pincérrel találkozunk, később sokáig fogunk emlékezni rá. Talán észre sem vettük, hogy milyen feszültek vagyunk, csak azt, hogy ez az ember valahogy megváltoztatta a napunkat. Biztos, hogy hálásan és sokáig fogunk rá emlékezni.

 

 

A vendéglátás számunkra hivatás

Való igaz, hogy a felszolgálók élete nem könnyű. Rengeteg munkát kell elvégezni, igen nagy körültekintéssel. Nem megengedhető, hogy egy evőeszköz vagy az abrosz ne legyen makulátlanul tiszta és a vendéggel ellentétben, a pincér esetleges rosszkedve nem szabad, hogy érzékelhető legyen a vendégek számára. Egy vérbeli vendéglátós ezt jól tudja, és eszerint végzi a munkáját. Nem könnyű ezt naponta kivitelezni, mégis a legtöbb pincér nagyon szereti a munkáját és nem cserélné el másra. Nálunk az Ypsilon Café-ban szerencsére olyan munkatárssakkal dolgozhatunk, akik a munkájukat hivatásként kezelik. Mindent megtesznek, hogy a tökéletes éttermi élményt biztosítsák vendégeinknek. Természetesen a vezetőség elismeri és méltó módon honorálja az elkötelezettségüket. Joggal vagyunk büszkék munkatársainkra.

 


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Kivalo!!!

Értékelés időpontja: 1 héttel ezelőtt

Nagyon meg vagyok elegedve a szolgaltatassal. Koszonom a finom etelt es a jo hangulatot. Boldog uj evet mindenkinek!


Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.  

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

Gyerekkel az étteremben

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Kovászos uborka recept

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

További hírek
New York Café TripAdvisor