A ribeye egy steak, mégpedig egy igen különleges, az Ypsilon Café étlapján is megtalálható, mely egy nagyon jó étterem Budapesten.

Foglalás

Foci VB lázban égsz?

Nézd nálunk teraszunknon, vagy éttermünkben.

Gitárest

Minden csütörtökön 20:00-22:00-ig

Részletek »

Karaoke Party

Minden pénteken 22:00–01:00-ig.

Részletek »

Latin Disco Party

2018. június 15., 22:00–4:00-ig.

Részletek »

Retro Video Disco

Minden szombaton 22:00–04:00-ig.

Részletek »

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »
| Szerző: Ypsilon Café

Étlapunk kedvence - Grillezett Ribeye

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.

 

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

A ribeye a marhahús egy részének megnevezése, egész pontosan a borda gerinc felőli húsos része. Kicsit zsírosabb, de pont ezért kifejezetten zamatos és lágy hús. Új húsérlelőnkben meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett hosszabb ideig érleljük a húst, mely során az veszít nedvességéből (akár az eredeti súly harmadát is!), így még ízletesebbé és karakteresebbé válik kedvenc ételünk.  Amellett, hogy sokkal finomabb lesz a marhahús, az érlelés során az enzimek is elvégzik áldásos hatásukat – gyengítik a hússzöveteket, vagyis jóval omlósabb steaket kapunk.

 

Ezek után nem meglepő, hogy vendégeink egyik kedvence ez a steak melyet rozmaringos konfitált parázsburgonyával és coleslaw-val kínálunk. Ismét egy szó, melyet talán nem mindenki ismer, ez pedig a konfitálás. Ez az eljárás régről maradt ránk, amikor még nem volt hűtőszekrény a háztartásokban. A húsokat ebben az időben alacsony hőfokon, hosszú ideig (sokszor 4-5 órán keresztül) sütötték zsiradékban. Az így elkészített húsok aztán – zsírjukban – hosszú hónapokig megőrizték frissességüket. A konfitálás manapság reneszánszát éli, és újabban már nem csak a húsokat konfitálják, hanem a zöldségeket, így például a burgonyát is. A zsiradékban, alacsony hőfokon történő sütéssel megakadályozzuk, hogy a burgonya elveszítse nedvességtartalmát ezzel pedig az igazi ízét, zamatát.

 

Végül essen szó a coleslaw-ról is, mely magyarul amerikai káposztasalátát jelent, bár ez az étel eredetileg Hollandiából származik. A holland bevándorlók ismertették meg az amerikaiakkal. Az eredeti coleslaw csak nyers, vékony csíkokra vágott káposztából és olajos-ecetes öntetből állt. A majonéz, illetve a további összetevők, úgy mint sárgarépa, vöröshagyma, esetleg zeller, sajt és ananász csak később került az alapanyagok közé. Mindenesetre nagyon egészséges és finom saláta, jól kiegészíti a grilelzett ribeye steak-et.

Ha szeretné megkóstolni ezt az igazán finom és ünnepi ételt, akkor kérem kattintson ide az asztalfoglaláshoz.


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 




Budapest

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Egy menüre jöttünk be ebèdkor, megfelelő adag, jò kiszolgàlàs, minden rendben volt, màskor is visszajövünk.


Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

Tökéletes éttermi élmény

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

Gyerekkel az étteremben

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

További hírek
New York Café TripAdvisor