A ribeye egy steak, mégpedig egy igen különleges, az Ypsilon Café étlapján is megtalálható, mely egy nagyon jó étterem Budapesten.

Foglalás

Gitárest

Minden csütörtökön 20:00-22:00-ig

Részletek »

Retro Video Disco

Minden szombaton 22:00–04:00-ig.

Részletek »

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »
| Szerző: Ypsilon Café

Étlapunk kedvence - Grillezett Ribeye

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.

 

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

A ribeye a marhahús egy részének megnevezése, egész pontosan a borda gerinc felőli húsos része. Kicsit zsírosabb, de pont ezért kifejezetten zamatos és lágy hús. Új húsérlelőnkben meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett hosszabb ideig érleljük a húst, mely során az veszít nedvességéből (akár az eredeti súly harmadát is!), így még ízletesebbé és karakteresebbé válik kedvenc ételünk.  Amellett, hogy sokkal finomabb lesz a marhahús, az érlelés során az enzimek is elvégzik áldásos hatásukat – gyengítik a hússzöveteket, vagyis jóval omlósabb steaket kapunk.

 

Ezek után nem meglepő, hogy vendégeink egyik kedvence ez a steak melyet rozmaringos konfitált parázsburgonyával és coleslaw-val kínálunk. Ismét egy szó, melyet talán nem mindenki ismer, ez pedig a konfitálás. Ez az eljárás régről maradt ránk, amikor még nem volt hűtőszekrény a háztartásokban. A húsokat ebben az időben alacsony hőfokon, hosszú ideig (sokszor 4-5 órán keresztül) sütötték zsiradékban. Az így elkészített húsok aztán – zsírjukban – hosszú hónapokig megőrizték frissességüket. A konfitálás manapság reneszánszát éli, és újabban már nem csak a húsokat konfitálják, hanem a zöldségeket, így például a burgonyát is. A zsiradékban, alacsony hőfokon történő sütéssel megakadályozzuk, hogy a burgonya elveszítse nedvességtartalmát ezzel pedig az igazi ízét, zamatát.

 

Végül essen szó a coleslaw-ról is, mely magyarul amerikai káposztasalátát jelent, bár ez az étel eredetileg Hollandiából származik. A holland bevándorlók ismertették meg az amerikaiakkal. Az eredeti coleslaw csak nyers, vékony csíkokra vágott káposztából és olajos-ecetes öntetből állt. A majonéz, illetve a további összetevők, úgy mint sárgarépa, vöröshagyma, esetleg zeller, sajt és ananász csak később került az alapanyagok közé. Mindenesetre nagyon egészséges és finom saláta, jól kiegészíti a grilelzett ribeye steak-et.

Ha szeretné megkóstolni ezt az igazán finom és ünnepi ételt, akkor kérem kattintson ide az asztalfoglaláshoz.


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 





Antioxidáns saláták az ősz színeiben

A nyár véget ért, de Te csak salátázz tovább. Az antioxidánsokra az ősz beköszöntével épp úgy szükséged van, mint a melegebb évszakokban. Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

Tökéletes éttermi élmény

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

További hírek
New York Café TripAdvisor