A ribeye egy steak, mégpedig egy igen különleges, az Ypsilon Café étlapján is megtalálható, mely egy nagyon jó étterem Budapesten.

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »
| Szerző: Ypsilon Café

Étlapunk kedvence - Grillezett Ribeye

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.

 

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

A ribeye a marhahús egy részének megnevezése, egész pontosan a borda gerinc felőli húsos része. Kicsit zsírosabb, de pont ezért kifejezetten zamatos és lágy hús. Új húsérlelőnkben meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett hosszabb ideig érleljük a húst, mely során az veszít nedvességéből (akár az eredeti súly harmadát is!), így még ízletesebbé és karakteresebbé válik kedvenc ételünk.  Amellett, hogy sokkal finomabb lesz a marhahús, az érlelés során az enzimek is elvégzik áldásos hatásukat – gyengítik a hússzöveteket, vagyis jóval omlósabb steaket kapunk.

 

Ezek után nem meglepő, hogy vendégeink egyik kedvence ez a steak melyet rozmaringos konfitált parázsburgonyával és coleslaw-val kínálunk. Ismét egy szó, melyet talán nem mindenki ismer, ez pedig a konfitálás. Ez az eljárás régről maradt ránk, amikor még nem volt hűtőszekrény a háztartásokban. A húsokat ebben az időben alacsony hőfokon, hosszú ideig (sokszor 4-5 órán keresztül) sütötték zsiradékban. Az így elkészített húsok aztán – zsírjukban – hosszú hónapokig megőrizték frissességüket. A konfitálás manapság reneszánszát éli, és újabban már nem csak a húsokat konfitálják, hanem a zöldségeket, így például a burgonyát is. A zsiradékban, alacsony hőfokon történő sütéssel megakadályozzuk, hogy a burgonya elveszítse nedvességtartalmát ezzel pedig az igazi ízét, zamatát.

 

Végül essen szó a coleslaw-ról is, mely magyarul amerikai káposztasalátát jelent, bár ez az étel eredetileg Hollandiából származik. A holland bevándorlók ismertették meg az amerikaiakkal. Az eredeti coleslaw csak nyers, vékony csíkokra vágott káposztából és olajos-ecetes öntetből állt. A majonéz, illetve a további összetevők, úgy mint sárgarépa, vöröshagyma, esetleg zeller, sajt és ananász csak később került az alapanyagok közé. Mindenesetre nagyon egészséges és finom saláta, jól kiegészíti a grilelzett ribeye steak-et.

Ha szeretné megkóstolni ezt az igazán finom és ünnepi ételt, akkor kérem kattintson ide az asztalfoglaláshoz.


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 




Karaoke

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Jó hangulatú és kulturált szórakozóhely, ahol az ételek is finomak. Nagyon odafigyelnek a vendégek igényeire, kedvesek, szolgálatkészek. A város egyik legjobb karaoke helye.


Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

Gyerekkel az étteremben

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Kovászos uborka recept

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

Ebédidő fontossága

Időnk jelentős részét munkahelyünkön töltjük, ahol a vezetőség hatékony munkavégzést vár el tőlünk. Ahhoz pedig, hogy legjobb formánkat tudjuk nyújtani elengedhetetlen, hogy munka közben kicsit kikapcsolódjunk. Legyen szó fizikai vagy szellemi munkavégzésről, mind a test mind pedig az agy számára megerőltető a 8, illetve sokszor akár 10 órás folyamatos igénybevétel. A munkáltató nem véletlenül nyújt dolgozói számára ebédidőt, ez a fél vagy egy óra pontosan azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók kikapcsolódjanak kicsit, feltöltődjenek energiával.

További hírek
New York Café TripAdvisor