Az Ypsilon Café igazi gyerekbarát étterem játszósarokkal

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »

Gyerekbarát étterem

Gyerekbarát étterem

Az Ypsilon Café gyerekbarát étterem. Nálunk jól érezhetik magukat a legkisebbek is, hiszen hétvégenként gyereksarokkal várjuk őket. Igény esetén természetesen hétköznaponként sem maradnak játék nélkül a gyerekek. Az étterem méretéből adódóan mindig van lehetőség játszósarok kialakítására. Így, ha bármikor család érkezik hozzánk kisgyermekkel, akkor a gyerekbarát étterem feltételeinek megfelelően pillanatok alatt komplett kis játszósarkot varázsolunk számukra.

 

Gyerekmenü a gyerekbarát étterem egyik feltétele? Mi kicsit másképp gondoljuk

Külön gyermekmenüt nem kínálunk, mert tapasztalatunk szerint minden gyereknek más az ízlése és egyáltalán nem igaz, hogy a gyerek kizárólag a rántotthúst és sültkrumplit szereti. Nem beszélve arról, hogy már ebben a korban érdemes megismertetni a kicsikkel a különféle ételeket, ízeket, hiszen ezzel az étkezésüket is változatossá tudjuk tenni és egy idő után maga is szívesen kísérletezik majd új ízekkel. Gyerekbarát éttermünkben a pincér segítségével választhatunk megfelelő menüt a kicsiknek.

 

Etetőszék a gyerekbarát étteremben – ez valóban fontos

Gyakran előfordul, hogy babával érkeznek vendégeink gyerekbarát éttermünkbe. Ilyenkor a pincér azonnal felajánlja az etetőszékünket. Praktikus és kényelmes a baba számára, hiszen az etetőszékben üldögélve látja a család többi tagját, nézelődhet vagy játszhat is ebben. Ha már elmúlt egy éves, adhatunk neki kenyérhéjat, vagy ha már ennél is nagyobb, akkor az ételeket is megkóstolhatja. Az etetőszék használata a szülők számára is nagy kényelmet jelent, mert így számukra is adott a lehetőség a nyugodt étkezésre és beszélgetésre.

 

Ne féljünk attól, hogy gyerekekkel induljunk egy étterembe, főleg, ha gyerekbarát étteremről van szó

A szülők gyakran vonakodnak attól, hogy étterembe étkezzenek néhány éves csemetéjükkel. Tartanak attól, hogy a kicsit nem fogják tudni „kordában tartani”, rendetlenkedni fog, esetleg nyűgös lesz. Egy gyerekbarát étterem mindenre fel van készülve annak érdekében, hogy az éttermi tartózkodás alatt a lehető legjobban érezze magát mindenki. Ezért készülünk játszósarokkal, etetőszékkel és családbarát hozzáállással. Ennek ellenére néhány tanács a szülőknek, hogy biztosan ne legyen gond. Ne tervezzük meg az indulás pontos időpontját. Ha álmos a gyermek, akkor inkább tegyük le egy picit aludni és induljunk egy-két órával később. Kipihent, vidám gyerekkel minden sokkal könnyebb. Ha még túl pici, akkor vigyük magunkkal az ő ételeit – például babakekszet, bébiételt – amit majszolgathat, amíg mi a steakünket fogyasztjuk. Ha még a szájába veszi a játékokat és nem szeretnénk, hogy a gyerekbarát éttermünkben található közös játékokkal ezt tegye, akkor tegyünk a táskába két-három saját játékot, amit aztán váltogathatunk, ezzel is fenntartva az érdeklődését.

 

Nagyobb gyerekek és a gyerekbarát étterem

Ha már óvodás vagy kisiskolás gyerekkel indulunk étterembe, akkor könnyebb dolgunk van. Hiszen az étterembe található játékokkal valószínűleg nagyon jól el fog játszani – csupa olyan játék, ami otthon nincs. Emellett néhány percben elmondhatjuk neki az alapvető éttermi tartózkodás szabályait – természetesen az életkori sajátosságainak megfelelően, hangsúlyozva azt, hogy ha ezeket igyekszünk betartani (ha nem sikerül az sem baj) akkor igazán jól fogja érezni magát a család együtt a közös ebéd vagy vacsora ideje alatt. Többszöri éttermi étkezés után a gyerek megszokja majd a környezetet, elfogadja a szabályokat, örül az új ízeknek és az együtt töltött időnek.

 


címkék:

Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Koncert előtt és után

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Szombaton egy koncert előtt mentünk be vacsorázni, sokan voltak, de mindent időben megkaptunk, udvarias volt a személyzet is. Ajánlották, hogy térjünk vissza a koncert után a buliba, így is tettük, és nem bántuk meg! Mindannyian nagyon jól szórakoztunk, jövünk máskor is! Köszönjük!


Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

Tökéletes éttermi élmény

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.  

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

További hírek
New York Café TripAdvisor