Gyerekekkel is nyugodtan mehetünk étterembe, pláne, ha gyereksarkot is biztosítanak számunkra, ahogy az Ypsilon Café-ban

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »
| Szerző: Ypsilon Café

Gyerekekkel étterembe? Miért ne?

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Gyerekkel az étteremben

 

 

Kamaszgyermek az étteremben

Egy hangulatos étterem, halk zenével, kedves pincérekkel elegendő ahhoz, hogy az egész napi rohanást elfelejthessük. Figyelmünk partnerünkre irányul, beszélgetünk, élvezzük egymás társaságát egy pohár könnyű bor és egy finom vacsora mellett. Nagyobb gyerekekkel, szintén nagyon élvezetes tud lenni egy családi vacsora vagy hétvégén egy ebéd. A kamaszok szókimondó, kissé szarkasztikus humora igazán vidám hangulatot teremt. Itt az Ypsilonban sokszor látunk vendégül családokat két-három kamasz gyermekkel, akik jó hangulatban, néha nagyokat nevetve élvezik az együttlétet.

 

 

 

 

 

Babával az étteremben

Ha egészen pici babánk van, akkor sem kell lemondani az éttermi étkezésről. Kis tervezés és rugalmasság elegendő, hogy a párunkkal vacsorázzunk egy gyertyafényes étteremben. A babák ugyanis (ideális esetben) esznek és alszanak. Ha tehát jól megetetjük a picit, akkor biztosan van legalább két-három óránk, ami pont elég arra, hogy nyugodtan megvacsorázzunk egy közeli étteremben. Mire a baba rájön, hogy ismét éhes és hangot is ad a nagy felismerésnek, mi már ismét otthon lehetünk, tele hassal és persze kellemes élményekkel, amiket az előző néhány óra okozott. Alakulhat úgy is, hogy a baba egész nap nyűgös, sírós. Ebben az esetben inkább halasszuk el a programot máskorra. Fő a rugalmasság!

 

Kisgyermekkel az étteremben

De mi a helyzet akkor, ha van két égetni valóan rossz 3-5 év körüli gyermekünk? Valóban ez a legnehezebb szituáció, de megoldható. Ha időben hozzászoktatjuk a kisgyermeket az éttermek világához, akkor nagyon hamar meg fogja tanulni, hogyan kell viselkedni, mit szabad és mit nem. Butaság azt mondani, hogy egy ekkora gyereknek büntetés másfél-két órát az asztalnál ülni. Gondoljunk csak bele! Simán ül a tévé előtt ennyi ideig. Természetesen készüljük játékokkal „vészhelyzet esetére”, ilyenkor nyugodtan odaadhatjuk neki a tabletet, vagy a telefont is. Vihetünk az étterembe színezőt vagy egy marék legót is akár. Ezekkel a dolgokkal sokáig elvannak a gyerekek. Nálunk az Ypsilon Café-ban hétvégenként játszósarok várja a gyerekeket, így sosincs gond a rossz magaviselettel, vagy a hangoskodással. 

Asztalfoglaláshoz kérem, kattintson ide!

A cél mégis az lenne, hogy a közös étkezés alatt a család beszélgessen, együtt legyen. Már „hallom” is, ahogy néhány szülő felmordul olvasás közben… az én gyerekem biztos képtelen egy étteremben nyugton maradni! Ne becsüljük alá gyermekünk képességeit és a sajátunkét sem! Ahelyett, hogy azt hajtogatjuk neki, hogy „maradj csöndben!” vagy „ne nyúlj hozzá!” vagy „ne kiabálj!” – lássuk be, sok szülő fantáziája leginkább eddig terjed - helyette inkább foglalkoztassuk őt, kérdezzük, meg, hogy kivel játszott ma az oviban, vagy az a kisautó amit magával hozott milyen gyorsan tud menni és itt van ez a csomag puzzle is, rakjuk ki közösen, amíg megérkezik a rántotthús!  


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Koncert előtt és után

Értékelés időpontja: 4 nappal ezelőtt

Szombaton egy koncert előtt mentünk be vacsorázni, sokan voltak, de mindent időben megkaptunk, udvarias volt a személyzet is. Ajánlották, hogy térjünk vissza a koncert után a buliba, így is tettük, és nem bántuk meg! Mindannyian nagyon jól szórakoztunk, jövünk máskor is! Köszönjük!


Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

Tökéletes éttermi élmény

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.  

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

További hírek
New York Café TripAdvisor