Kovászos uborka Ypsilon módra - Így készíts ropogós, ízes kovászos uborkát!

Foglalás

Szilveszter az Ypsilon Caféban!

Részletek »

KARÁCSONYI BEMELEGÍTÉS!

Részletek »

Ünnepi nyitvatartás

Részletek »

Gitárest

Minden csütörtökön 20:00-22:00-ig

Részletek »

Retro Video Disco

Minden szombaton 22:00–04:00-ig.

Részletek »

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Kovászos uborka titkos házi receptünk alapján

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

Kovászos uborka recept

Miért is olyan egészséges a kovászos uborka?

 

A fermentált – azaz erjesztett – ételek hozzájárulnak egészségünkhöz. Az enzimekben gazdag kovászos uborka a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, rendszeres fogyasztása révén pedig energikusabbá és egészségesebbé válunk.

 

Bár elsősorban a finom ízéért szeretjük, bélbetegségek, allergia, meggyengült immunrendszer vagy gombás fertőzések esetén kifejezetten javasolt a kovászos uborka fogyasztása.

 

 

 

Tökéletes kovászos uborka Ypsilon módra

 

Éttermünkben – a válogatott hozzávalóknak és gondos elkészítésnek köszönhetően – minőségi ételeket szolgálunk fel kedves vendégeink számára.

Ha a kovászos uborka készítési próbálkozásaid sorra kudarcba fulladtak, akkor próbáld ki házi receptünket, hogy mostantól otthonodban is élvezhesd ezt az ízletes finomságot!

 

 

 

Amennyiben szeretnéd megkóstolni nálunk ezt a szuper savanyúságot, térj be hozzánk az Ypsilon Café-ba és kérd magyaros fogásainkat kovászos uborkával! Ide kattintva foglalhatsz hozzánk asztalt!

 

 

Mire is lesz szükséged?

 

  • egy befőző üveg (mi az 5 literest javasoljuk)
  • 2,5 kg fürtös
  • 2 csomag friss, száras kapor
  • 2,5 liter forróvíz
  • 3 evőkanál só
  • 30-40 dkg kenyér (félbarna kenyeret javasoljuk)
  • 10-15 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítése:

 

  1. Az uborkákat mosd meg alaposan, majd vágd le mindkét végét! Ez egyrészt azért szükséges, mert az uborka hajlamos ezen a részen keserűvé válni, másrészt pedig a lé ízét a vágások által jobban át tudja venni a zöldség.


    Ennyi azonban nem elegendő! Ahhoz, hogy az uborka közepe is kellőképpen ízes legyen, be kell vágni hosszában is, mindezt úgy, hogy a vágást nem vezetjük egészen a zöldség végéig, amelynek köszönhetően az uborka egyben marad.

 

 

  1. Tedd fel forrni a vizet a sóval, s közben öblítsd el az üveget, majd terítsd szét az alján a megmosott kaprot!

 

 

  1. Az uborkákat kezd el állítva rápakolni a kaporra az üvegben, szépen egymás mellé! Mikor már nem fér több uborka erre a “szintre”, akkor helyezz rá a sorra egy adag kaprot, és egy-két fokhagymát, majd pakolj rá még egy réteg uborkát! Ismételd meg az előző műveletet: tedd kaprot és fokhagymát, végül pedig helyezd a tetejére a kenyeret!


    Vigyázz a kenyérrel, ne tömd tele az üveget, mert a víz hatására az jól megdagad majd és nehéz lesz az üveg tetejét letakarni!

 

  1. Mire ezzel készen vagy, addigra a víz is minden bizonnyal felforrt. Öntsd bele az üvegbe a sós levet, egészen az üveg szájáig, majd fedd le egy kistányérral!

 

  1. Az üveget vidd napos helyre, és nincs is más dolgod, mint türelmesen várni, hogy az erjedés beinduljon és uborkád elkészüljön. Az elpárolgott folyadékot mindig pótold, nehogy kiszáradjon az uborkád!

     
  2. Amennyiben követted a tanácsainkat, körülbelül 5 nap alatt – időjárástól függően - készen is van a finom kovászos uborka.

     
  3. Vedd le róla a kenyérréteget, helyezd az uborkákat kis edényekbe és a leszűrt levével együtt tedd a hűtőbe!

 

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 




Rapid vacsi

Értékelés időpontja: tegnap

Egy gyors vacsorára tértünk be, így nagy kulináris élményeket nem tudtunk átélni. Összességében az ételek választéka elegendő, minőségük nem extra, de ízletes. A koktélok nincsenek túlzottan nagy odafigyeléssel elkészítve, a kávé iható.A pincérek nagyon udvariasak, vidámak és tettre készek, még a nagy nyüzsgés ellenére...


Ünnepi nyitvatarásunk
Tejfakasztó az Ypsilon Café-ban

Egy férfi életében az egyik legfontosabb pillanat a szülővé, apává válás. Természetes, hogy a kórházban, a gyermek megszületéséig az édesanyával töltünk minden pillanatot, amit csak lehet, de nem érdemes megfeledkezni egy régi, a népi kultúrából ránk maradt már-már kötelező hagyományról, a tejfakasztó buliról.

Antioxidáns saláták az ősz színeiben

Te is az egészséges életmód híve vagy? Mész idén a FitBalancera? A nyár véget ért, de Te csak salátázz tovább. Az antioxidánsokra az ősz beköszöntével épp úgy szükséged van, mint a melegebb évszakokban. Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

További hírek
New York Café TripAdvisor