Kovászos uborka Ypsilon módra - Így készíts ropogós, ízes kovászos uborkát!

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »

Kovászos uborka titkos házi receptünk alapján

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

Kovászos uborka recept

Miért is olyan egészséges a kovászos uborka?

 

A fermentált – azaz erjesztett – ételek hozzájárulnak egészségünkhöz. Az enzimekben gazdag kovászos uborka a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, rendszeres fogyasztása révén pedig energikusabbá és egészségesebbé válunk.

 

Bár elsősorban a finom ízéért szeretjük, bélbetegségek, allergia, meggyengült immunrendszer vagy gombás fertőzések esetén kifejezetten javasolt a kovászos uborka fogyasztása.

 

 

 

Tökéletes kovászos uborka Ypsilon módra

 

Éttermünkben – a válogatott hozzávalóknak és gondos elkészítésnek köszönhetően – minőségi ételeket szolgálunk fel kedves vendégeink számára.

Ha a kovászos uborka készítési próbálkozásaid sorra kudarcba fulladtak, akkor próbáld ki házi receptünket, hogy mostantól otthonodban is élvezhesd ezt az ízletes finomságot!

 

 

 

Amennyiben szeretnéd megkóstolni nálunk ezt a szuper savanyúságot, térj be hozzánk az Ypsilon Café-ba és kérd magyaros fogásainkat kovászos uborkával! Ide kattintva foglalhatsz hozzánk asztalt!

 

 

Mire is lesz szükséged?

 

  • egy befőző üveg (mi az 5 literest javasoljuk)
  • 2,5 kg fürtös
  • 2 csomag friss, száras kapor
  • 2,5 liter forróvíz
  • 3 evőkanál só
  • 30-40 dkg kenyér (félbarna kenyeret javasoljuk)
  • 10-15 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítése:

 

  1. Az uborkákat mosd meg alaposan, majd vágd le mindkét végét! Ez egyrészt azért szükséges, mert az uborka hajlamos ezen a részen keserűvé válni, másrészt pedig a lé ízét a vágások által jobban át tudja venni a zöldség.


    Ennyi azonban nem elegendő! Ahhoz, hogy az uborka közepe is kellőképpen ízes legyen, be kell vágni hosszában is, mindezt úgy, hogy a vágást nem vezetjük egészen a zöldség végéig, amelynek köszönhetően az uborka egyben marad.

 

 

  1. Tedd fel forrni a vizet a sóval, s közben öblítsd el az üveget, majd terítsd szét az alján a megmosott kaprot!

 

 

  1. Az uborkákat kezd el állítva rápakolni a kaporra az üvegben, szépen egymás mellé! Mikor már nem fér több uborka erre a “szintre”, akkor helyezz rá a sorra egy adag kaprot, és egy-két fokhagymát, majd pakolj rá még egy réteg uborkát! Ismételd meg az előző műveletet: tedd kaprot és fokhagymát, végül pedig helyezd a tetejére a kenyeret!


    Vigyázz a kenyérrel, ne tömd tele az üveget, mert a víz hatására az jól megdagad majd és nehéz lesz az üveg tetejét letakarni!

 

  1. Mire ezzel készen vagy, addigra a víz is minden bizonnyal felforrt. Öntsd bele az üvegbe a sós levet, egészen az üveg szájáig, majd fedd le egy kistányérral!

 

  1. Az üveget vidd napos helyre, és nincs is más dolgod, mint türelmesen várni, hogy az erjedés beinduljon és uborkád elkészüljön. Az elpárolgott folyadékot mindig pótold, nehogy kiszáradjon az uborkád!

     
  2. Amennyiben követted a tanácsainkat, körülbelül 5 nap alatt – időjárástól függően - készen is van a finom kovászos uborka.

     
  3. Vedd le róla a kenyérréteget, helyezd az uborkákat kis edényekbe és a leszűrt levével együtt tedd a hűtőbe!

 

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 




Karaoke

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Jó hangulatú és kulturált szórakozóhely, ahol az ételek is finomak. Nagyon odafigyelnek a vendégek igényeire, kedvesek, szolgálatkészek. A város egyik legjobb karaoke helye.


Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.  

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

Gyerekkel az étteremben

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Ebédidő fontossága

Időnk jelentős részét munkahelyünkön töltjük, ahol a vezetőség hatékony munkavégzést vár el tőlünk. Ahhoz pedig, hogy legjobb formánkat tudjuk nyújtani elengedhetetlen, hogy munka közben kicsit kikapcsolódjunk. Legyen szó fizikai vagy szellemi munkavégzésről, mind a test mind pedig az agy számára megerőltető a 8, illetve sokszor akár 10 órás folyamatos igénybevétel. A munkáltató nem véletlenül nyújt dolgozói számára ebédidőt, ez a fél vagy egy óra pontosan azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók kikapcsolódjanak kicsit, feltöltődjenek energiával.

További hírek
New York Café TripAdvisor