Ezért fontos, hogy a munkaidőt megszakítva ebédeljünk

Foglalás

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Hétvégi családi ebéd

Programok gyerekeknek!

ASZTALFOGLALÁS »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Ez is jó kép

GALÉRIA »

Miért fontos, hogy a munkaidőt megszakítva ebédeljünk?

Időnk jelentős részét munkahelyünkön töltjük, ahol a vezetőség hatékony munkavégzést vár el tőlünk. Ahhoz pedig, hogy legjobb formánkat tudjuk nyújtani elengedhetetlen, hogy munka közben kicsit kikapcsolódjunk. Legyen szó fizikai vagy szellemi munkavégzésről, mind a test mind pedig az agy számára megerőltető a 8, illetve sokszor akár 10 órás folyamatos igénybevétel. A munkáltató nem véletlenül nyújt dolgozói számára ebédidőt, ez a fél vagy egy óra pontosan azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók kikapcsolódjanak kicsit, feltöltődjenek energiával.

Ebédidő fontossága

Fontos-e a szieszta?

 

Hallottál már az olasz „siesta”-ról? Olaszországban (elsősorban a déli területeken) a legtöbb üzlet fél egy és három óra között zárva tart, mivel ők nagyon komolyan veszik az ebédidőt. Ilyenkor kényelmesen megebédelnek, majd megisznak egy frissítő kávét, hogy aztán újult erővel vethessék bele magukat a munkába.

 

Valószínűleg senkinek nem lenne ellenére, ha Magyarországon is elterjedne ez a szokás, ugyanakkor nálunk sajnálatos módon ennek éppen az ellenkezője, a szünet nélküli munka figyelhető meg.

 

 

Hogy nálunk miért nincs a sziesztának hagyománya?

 

 

Mert sokan nem is gondolnak bele abba, hogy milyen fontos étkezés is az ebéd. Jónéhányan úgy vélekednek az ebédidővel kapcsolatban, hogy a temérdek munka mellett egyszerűen nem tehetik meg, hogy ezt az időt édes semmittevéssel, sziesztával töltsék el.

 

Az olaszokkal szemben mi nem kerítünk az ebédnek olyan nagy feneket, sokszor még csak fel sem állunk a gép elől, hanem rendelünk valamit, vagy bekapunk egy péksüteményt miközben dolgozunk… ez pedig nem is gondolnánk, de teljesítményünkre kifejezetten negatív hatással van.

 

 

 

Hatékonyabb munkavégzés

 

 

Mivel a vezetőség értelemszerűen a hatékony munkavégzést várja el dolgozóitól ezért sokan az ebédidőt is munkával töltik, mivel a józan ész azt diktálja, hogy ez egy kihasználatlan plusz idő, melyben behozhatják lemaradásaikat. Azonban abba már nem gondolnak bele, hogy – mint már említettük – sem az agy sem pedig a test nem terhelhető 8-10 órán át. Ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassunk tovább és maximálisan a kapott feladatokra koncentráljunk bizony kicsit pihentetnünk kell azokat testünket és agyunkat is. Ha ez nem történik meg, akkor az igénybevételtől elfáradunk, kimerülünk, gondolataink elkalandoznak, tehát nem tudunk koncentrálni.

 

 

Ezáltal dől meg az az elmélet, miszerint a „bónusz idő”, azaz az ebédszünet dolgozással történő eltöltése hatékonyabbá tesz bennünket.

 

 

Mit tegyünk hát akkor?

 

Már az is hatalmas előrelépést jelent, ha az iroda étkezőjébe elvonulunk és ott fogyasztjuk el ebédünket, ugyanakkor itt még mindig gondot okozhat, hogy az ebéd elköltése a megszokott környezetben történik.

 

A környezetváltozás megvalósulhat például egy kellemes étteremben által, amely valóban kizökkenti a feladatok rengetegéből a munkavállalókat, ráadásul az odáig vezető út, azaz egy kis séta a vérkeringésre is pozitív hatással van. Ennek köszönhetően már az odaúttal tettünk valamit a hatékonyságunk (és egészségünk) érdekében, ráadásul ha az étterembe betérvén még kedvenc ételeinket is választjuk, akkor olyan mértékű boldogsághormon termelődik agyunkban, amelynek hatására a legnehezebb akadályokat is könnyebben vesszük a nap további részében.

 

Egy ilyen programmal való megszakítása a napnak mindenki számára ajánlott, hiszen a reggeli órák is hamarabb eltelnek annak tudatában, hogy egy kellemes kikapcsolódás vár ránk a nap közepén, az ebéd befejeztével pedig energiával feltöltődve már hamar elrepül napunk hátralévő része.

 

 

 

Ebédelj nálunk, az Ypsilon Café-ban!

 

 

Éttermünk várja minden hétköznap délután (és természetesen hétvégén is) azokat a kedves vendégeket, akik szeretnének egy fenséges ebéd mellett kikapcsolódni egy munkanapon.

 

Kedves, segítőkész dolgozóink és hangulatos éttermünk mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a rövid idő tartalmasan teljen el.

 

Az Ypsilon Café megközelítését tekintve is jó választásnak bizonyul, ugyanis a M2 vonalán, a Stadionok metrómegállótól csupán néhány percnyi sétára található, ráadásul az autóval érkezők számára ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítunk.

 

Amennyiben kedvet kaptál egy ízletes ebéd elfogyasztásához éttermünkben, ide kattintva foglalhatsz nálunk asztalt. Várunk szeretettel!


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Budapest

Értékelés időpontja: 4 nappal ezelőtt

Nagyon szuper kis hely csak ajánlani tudom mindenkinek. Koncert előtt voltunk nagyon sokan voltak, de így is precíz kiszolgálásban és fenomenális ételekben részesültünk! Biztos, hogy visszatérünk. Köszönjük!


Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

Gyerekkel az étteremben

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Kovászos uborka recept

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

megfelelő viselet buliba

Itt a nyár, mindenki lázban ég, te pedig egy fárasztó hetet követően alig várod, hogy kiengedd a hétvége alkalmával a fáradt gőzt? Akkor csörrenj rá a barátokra és nyomás bulizni! Ennek kapcsán felmerülhet a kérdés: vajon mit vegyek fel? Mi segítünk ebben!

További hírek
New York Café TripAdvisor