Ezért fontos, hogy a munkaidőt megszakítva ebédeljünk

Foglalás

Foci VB lázban égsz?

Nézd nálunk teraszunknon, vagy éttermünkben.

Gitárest

Minden csütörtökön 20:00-22:00-ig

Részletek »

Karaoke Party

Minden pénteken 22:00–01:00-ig.

Részletek »

Latin Disco Party

2018. június 15., 22:00–4:00-ig.

Részletek »

Retro Video Disco

Minden szombaton 22:00–04:00-ig.

Részletek »

Meghitt vacsora kettesben

Ha csak VELE töltenéd az estét

ASZTALFOGLALÁS »

Csábító ízek

Nemzetközi és magyaros ételek

ÉTEL ÉS ITALAJÁNLATUNK »

Ypsilon Café & Club

Péntek karaoke, szombat video disco! Gyere!

RÉSZLETEK »

Színes koktélok

A jó hangulatért

ITALLAP »

Céges rendezvények

Kérje ajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS »

Miért fontos, hogy a munkaidőt megszakítva ebédeljünk?

Időnk jelentős részét munkahelyünkön töltjük, ahol a vezetőség hatékony munkavégzést vár el tőlünk. Ahhoz pedig, hogy legjobb formánkat tudjuk nyújtani elengedhetetlen, hogy munka közben kicsit kikapcsolódjunk. Legyen szó fizikai vagy szellemi munkavégzésről, mind a test mind pedig az agy számára megerőltető a 8, illetve sokszor akár 10 órás folyamatos igénybevétel. A munkáltató nem véletlenül nyújt dolgozói számára ebédidőt, ez a fél vagy egy óra pontosan azt a célt szolgálja, hogy a dolgozók kikapcsolódjanak kicsit, feltöltődjenek energiával.

Ebédidő fontossága

Fontos-e a szieszta?

 

Hallottál már az olasz „siesta”-ról? Olaszországban (elsősorban a déli területeken) a legtöbb üzlet fél egy és három óra között zárva tart, mivel ők nagyon komolyan veszik az ebédidőt. Ilyenkor kényelmesen megebédelnek, majd megisznak egy frissítő kávét, hogy aztán újult erővel vethessék bele magukat a munkába.

 

Valószínűleg senkinek nem lenne ellenére, ha Magyarországon is elterjedne ez a szokás, ugyanakkor nálunk sajnálatos módon ennek éppen az ellenkezője, a szünet nélküli munka figyelhető meg.

 

 

Hogy nálunk miért nincs a sziesztának hagyománya?

 

 

Mert sokan nem is gondolnak bele abba, hogy milyen fontos étkezés is az ebéd. Jónéhányan úgy vélekednek az ebédidővel kapcsolatban, hogy a temérdek munka mellett egyszerűen nem tehetik meg, hogy ezt az időt édes semmittevéssel, sziesztával töltsék el.

 

Az olaszokkal szemben mi nem kerítünk az ebédnek olyan nagy feneket, sokszor még csak fel sem állunk a gép elől, hanem rendelünk valamit, vagy bekapunk egy péksüteményt miközben dolgozunk… ez pedig nem is gondolnánk, de teljesítményünkre kifejezetten negatív hatással van.

 

 

 

Hatékonyabb munkavégzés

 

 

Mivel a vezetőség értelemszerűen a hatékony munkavégzést várja el dolgozóitól ezért sokan az ebédidőt is munkával töltik, mivel a józan ész azt diktálja, hogy ez egy kihasználatlan plusz idő, melyben behozhatják lemaradásaikat. Azonban abba már nem gondolnak bele, hogy – mint már említettük – sem az agy sem pedig a test nem terhelhető 8-10 órán át. Ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassunk tovább és maximálisan a kapott feladatokra koncentráljunk bizony kicsit pihentetnünk kell azokat testünket és agyunkat is. Ha ez nem történik meg, akkor az igénybevételtől elfáradunk, kimerülünk, gondolataink elkalandoznak, tehát nem tudunk koncentrálni.

 

 

Ezáltal dől meg az az elmélet, miszerint a „bónusz idő”, azaz az ebédszünet dolgozással történő eltöltése hatékonyabbá tesz bennünket.

 

 

Mit tegyünk hát akkor?

 

Már az is hatalmas előrelépést jelent, ha az iroda étkezőjébe elvonulunk és ott fogyasztjuk el ebédünket, ugyanakkor itt még mindig gondot okozhat, hogy az ebéd elköltése a megszokott környezetben történik.

 

A környezetváltozás megvalósulhat például egy kellemes étteremben által, amely valóban kizökkenti a feladatok rengetegéből a munkavállalókat, ráadásul az odáig vezető út, azaz egy kis séta a vérkeringésre is pozitív hatással van. Ennek köszönhetően már az odaúttal tettünk valamit a hatékonyságunk (és egészségünk) érdekében, ráadásul ha az étterembe betérvén még kedvenc ételeinket is választjuk, akkor olyan mértékű boldogsághormon termelődik agyunkban, amelynek hatására a legnehezebb akadályokat is könnyebben vesszük a nap további részében.

 

Egy ilyen programmal való megszakítása a napnak mindenki számára ajánlott, hiszen a reggeli órák is hamarabb eltelnek annak tudatában, hogy egy kellemes kikapcsolódás vár ránk a nap közepén, az ebéd befejeztével pedig energiával feltöltődve már hamar elrepül napunk hátralévő része.

 

 

 

Ebédelj nálunk, az Ypsilon Café-ban!

 

 

Éttermünk várja minden hétköznap délután (és természetesen hétvégén is) azokat a kedves vendégeket, akik szeretnének egy fenséges ebéd mellett kikapcsolódni egy munkanapon.

 

Kedves, segítőkész dolgozóink és hangulatos éttermünk mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a rövid idő tartalmasan teljen el.

 

Az Ypsilon Café megközelítését tekintve is jó választásnak bizonyul, ugyanis a M2 vonalán, a Stadionok metrómegállótól csupán néhány percnyi sétára található, ráadásul az autóval érkezők számára ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítunk.

 

Amennyiben kedvet kaptál egy ízletes ebéd elfogyasztásához éttermünkben, ide kattintva foglalhatsz nálunk asztalt. Várunk szeretettel!


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Budapest

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Egy menüre jöttünk be ebèdkor, megfelelő adag, jò kiszolgàlàs, minden rendben volt, màskor is visszajövünk.


Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

Tökéletes éttermi élmény

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Ribeye érlelőhűtőben - étterem Budapest

Sokszor van úgy, hogy egy étlapon található étel megnevezéséből egyáltalán nem tudunk rájönni, hogy valójában mit is takar a név. Nem szégyen ez, hiszen, ha nem járunk túl sűrűn étterembe, akkor nem kell, hogy tisztában legyünk ezekkel a kifejezésekkel. Kérdezzük meg bátran a pincéreket, ők készséggel segítenek ebben is. Azért, hogy felszolgálóink dolgát kicsit megkönnyítsük, íme néhány gondolat arról, hogy mit is takar a ribeye kifejezés.  

Ajándék babaváró bulira

Egyre többen rendeznek Magyarországon is babaváró bulit. Hatalmas tortával, finom ételekkel és italokkal, közösen örülnek annak, hogy a baba hamarosan megérkezik. Ilyenkor szokás valami szép ajándékot vinni a babának és a mamának. Azonban nem mindegy, hogy mit adunk ajándékba. A következő néhány bekezdés segít abban, hogy lehetőleg ne hibázzunk.

További hírek
New York Café TripAdvisor