A pincér feladata, hogy a tökéletes éttermi élmény eléréséhez segítse a vendéget - ez nálunk, az Ypsilon Café-ban is így van.

Foglalás
| Szerző: Ypsilon Café

A vendéglátás titka

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Tökéletes éttermi élmény

Félreértés ne essék, a pincér nem pszichológus, de a tökéletes éttermi élmény csak akkor valósulhat meg, ha a vendég, jobb lelki állapotba kerül az étkezés végére, mint amikor megérkezett hozzánk. Ez legtöbb esetben könnyen elérhető, pusztán az udvarias kiszolgálással és a finom ételekkel, hiszen az ember számára a gasztronómiai élmények már alapból egyfajta örömforrást jelentenek, így az esetleges rossz hangulat is hamar elmúlhat.

 

Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elégséges. Ilyenkor a pincér sokat tehet azért, hogy a vendég mégis elégedetten távozzon. Ehhez igen magas fokú empátia szükséges. Mivel a felszolgáló nap, mint nap rengeteg emberrel találkozik, egy idő után már elég gyorsan képes felmérni a helyzetet és alkalmazkodni az igényekhez Egy igazán profi pincér a vendég egy pillantásából, vagy néhány mondatából el tudja dönteni, hogy épp egy együttérző mosoly, egy kedves szó vagy a humor lesz az, amivel a helyzet megmenthető. Ha ilyen pincérrel találkozunk, később sokáig fogunk emlékezni rá. Talán észre sem vettük, hogy milyen feszültek vagyunk, csak azt, hogy ez az ember valahogy megváltoztatta a napunkat. Biztos, hogy hálásan és sokáig fogunk rá emlékezni.

 

 

A vendéglátás számunkra hivatás

Való igaz, hogy a felszolgálók élete nem könnyű. Rengeteg munkát kell elvégezni, igen nagy körültekintéssel. Nem megengedhető, hogy egy evőeszköz vagy az abrosz makulátlanul tiszta legyen, és a vendéggel ellentétben, a pincér esetleges rosszkedve nem szabad, hogy érzékelhető legyen a vendégek számára. Egy vérbeli vendéglátós ezt jól tudja, és eszerint végzi a munkáját. Nem könnyű ezt naponta kivitelezni, mégis a legtöbb pincér nagyon szereti a munkáját és nem cserélné el másra. Nálunk az Ypsilon Café-ban szerencsére olyan munkatárssakkal dolgozhatunk, akik a munkájukat hivatásként kezelik. Mindent megtesznek, hogy a tökéletes éttermi élményt biztosítsák vendégeinknek. Természetesen a vezetőség elismeri és méltó módon honorálja az elkötelezettségüket. Joggal vagyunk büszkék munkatársainkra.

 


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Asszonnyal vacsora

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon jól éreztük magunkat a barátnőmmel. A desszertet a séf ajánlatáról rendeltünk, ami gyönyörűen volt találva és nagyon finom volt!Külön köszönet Márknak, megyünk máskor is!


Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Az ötlet 2018-ban jött, mivel a bulik alkalmával hatalmas igény jelentkezett rengeteg olyan zenére is, ami a külföldi slágerek mellett egy éjszaka nem fér bele. Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Antioxidáns saláták az év elején is

Te is az egészséges életmód híve vagy? A a karácsonyi szezon véget ért, itt az ideje egy kis méregtelenítésnek! Az antioxidánsokra most van csak igazán szükséged! Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

További hírek
New York Café TripAdvisor