A pincér feladata, hogy a tökéletes éttermi élmény eléréséhez segítse a vendéget - ez nálunk, az Ypsilon Café-ban is így van.

Foglalás
| Szerző: Ypsilon Café

A vendéglátás titka

Egy felszolgáló második otthona az étterem, ahol dolgozik. Feladata, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen az étterembe lépés pillanatától egészen addig, amíg becsukódik mögötte az ajtó. Ez az időszak a rengeteg feladaton túl – teríték, udvarias kiszolgálás, kifogástalan ételek, stb. – magába foglal egyfajta “lelki segítségnyújtást” is. Mit is jelent ez?

Tökéletes éttermi élmény

Félreértés ne essék, a pincér nem pszichológus, de a tökéletes éttermi élmény csak akkor valósulhat meg, ha a vendég, jobb lelki állapotba kerül az étkezés végére, mint amikor megérkezett hozzánk. Ez legtöbb esetben könnyen elérhető, pusztán az udvarias kiszolgálással és a finom ételekkel, hiszen az ember számára a gasztronómiai élmények már alapból egyfajta örömforrást jelentenek, így az esetleges rossz hangulat is hamar elmúlhat.

 

Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elégséges. Ilyenkor a pincér sokat tehet azért, hogy a vendég mégis elégedetten távozzon. Ehhez igen magas fokú empátia szükséges. Mivel a felszolgáló nap, mint nap rengeteg emberrel találkozik, egy idő után már elég gyorsan képes felmérni a helyzetet és alkalmazkodni az igényekhez Egy igazán profi pincér a vendég egy pillantásából, vagy néhány mondatából el tudja dönteni, hogy épp egy együttérző mosoly, egy kedves szó vagy a humor lesz az, amivel a helyzet megmenthető. Ha ilyen pincérrel találkozunk, később sokáig fogunk emlékezni rá. Talán észre sem vettük, hogy milyen feszültek vagyunk, csak azt, hogy ez az ember valahogy megváltoztatta a napunkat. Biztos, hogy hálásan és sokáig fogunk rá emlékezni.

 

 

A vendéglátás számunkra hivatás

Való igaz, hogy a felszolgálók élete nem könnyű. Rengeteg munkát kell elvégezni, igen nagy körültekintéssel. Nem megengedhető, hogy egy evőeszköz vagy az abrosz makulátlanul tiszta legyen, és a vendéggel ellentétben, a pincér esetleges rosszkedve nem szabad, hogy érzékelhető legyen a vendégek számára. Egy vérbeli vendéglátós ezt jól tudja, és eszerint végzi a munkáját. Nem könnyű ezt naponta kivitelezni, mégis a legtöbb pincér nagyon szereti a munkáját és nem cserélné el másra. Nálunk az Ypsilon Café-ban szerencsére olyan munkatárssakkal dolgozhatunk, akik a munkájukat hivatásként kezelik. Mindent megtesznek, hogy a tökéletes éttermi élményt biztosítsák vendégeinknek. Természetesen a vezetőség elismeri és méltó módon honorálja az elkötelezettségüket. Joggal vagyunk büszkék munkatársainkra.

 


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 

Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Az ötlet 2018-ban jött, mivel a bulik alkalmával hatalmas igény jelentkezett rengeteg olyan zenére is, ami a külföldi slágerek mellett egy éjszaka nem fér bele. Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Antioxidáns saláták az év elején is

Te is az egészséges életmód híve vagy? A a karácsonyi szezon véget ért, itt az ideje egy kis méregtelenítésnek! Az antioxidánsokra most van csak igazán szükséged! Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

További hírek
New York Café TripAdvisor