Gyerekekkel is nyugodtan mehetünk étterembe, pláne, ha gyereksarkot is biztosítanak számunkra, ahogy az Ypsilon Café-ban

Foglalás
| Szerző: Ypsilon Café

Gyerekekkel étterembe? Miért ne?

„Amíg ketten voltunk, sokat jártunk étterembe. Hétköznap esténként és hétvégén is. Amellett, hogy nem kell a konyhában tölteni órákat, hogy valami normális ennivalót elkészítsünk, az étterembe járásnak megvan a maga különleges hangulata. De mióta a gyerekek megszülettek, talán csak nyaralások alkalmával tévedünk be oda.” Így kell ennek lennie?

Gyerekkel az étteremben

 

 

Kamaszgyermek az étteremben

Egy hangulatos étterem, halk zenével, kedves pincérekkel elegendő ahhoz, hogy az egész napi rohanást elfelejthessük. Figyelmünk partnerünkre irányul, beszélgetünk, élvezzük egymás társaságát egy pohár könnyű bor és egy finom vacsora mellett. Nagyobb gyerekekkel, szintén nagyon élvezetes tud lenni egy családi vacsora vagy hétvégén egy ebéd. A kamaszok szókimondó, kissé szarkasztikus humora igazán vidám hangulatot teremt. Itt az Ypsilonban sokszor látunk vendégül családokat két-három kamasz gyermekkel, akik jó hangulatban, néha nagyokat nevetve élvezik az együttlétet.

 

 

 

 

 

Babával az étteremben

Ha egészen pici babánk van, akkor sem kell lemondani az éttermi étkezésről. Kis tervezés és rugalmasság elegendő, hogy a párunkkal vacsorázzunk egy gyertyafényes étteremben. A babák ugyanis (ideális esetben) esznek és alszanak. Ha tehát jól megetetjük a picit, akkor biztosan van legalább két-három óránk, ami pont elég arra, hogy nyugodtan megvacsorázzunk egy közeli étteremben. Mire a baba rájön, hogy ismét éhes és hangot is ad a nagy felismerésnek, mi már ismét otthon lehetünk, tele hassal és persze kellemes élményekkel, amiket az előző néhány óra okozott. Alakulhat úgy is, hogy a baba egész nap nyűgös, sírós. Ebben az esetben inkább halasszuk el a programot máskorra. Fő a rugalmasság!

 

Kisgyermekkel az étteremben

De mi a helyzet akkor, ha van két égetni valóan rossz 3-5 év körüli gyermekünk? Valóban ez a legnehezebb szituáció, de megoldható. Ha időben hozzászoktatjuk a kisgyermeket az éttermek világához, akkor nagyon hamar meg fogja tanulni, hogyan kell viselkedni, mit szabad és mit nem. Butaság azt mondani, hogy egy ekkora gyereknek büntetés másfél-két órát az asztalnál ülni. Gondoljunk csak bele! Simán ül a tévé előtt ennyi ideig. Természetesen készüljük játékokkal „vészhelyzet esetére”, ilyenkor nyugodtan odaadhatjuk neki a tabletet, vagy a telefont is. Vihetünk az étterembe színezőt vagy egy marék legót is akár. Ezekkel a dolgokkal sokáig elvannak a gyerekek. Nálunk az Ypsilon Café-ban hétvégenként játszósarok várja a gyerekeket, így sosincs gond a rossz magaviselettel, vagy a hangoskodással. 

Asztalfoglaláshoz kérem, kattintson ide!

A cél mégis az lenne, hogy a közös étkezés alatt a család beszélgessen, együtt legyen. Már „hallom” is, ahogy néhány szülő felmordul olvasás közben… az én gyerekem biztos képtelen egy étteremben nyugton maradni! Ne becsüljük alá gyermekünk képességeit és a sajátunkét sem! Ahelyett, hogy azt hajtogatjuk neki, hogy „maradj csöndben!” vagy „ne nyúlj hozzá!” vagy „ne kiabálj!” – lássuk be, sok szülő fantáziája leginkább eddig terjed - helyette inkább foglalkoztassuk őt, kérdezzük, meg, hogy kivel játszott ma az oviban, vagy az a kisautó amit magával hozott milyen gyorsan tud menni és itt van ez a csomag puzzle is, rakjuk ki közösen, amíg megérkezik a rántotthús!  


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 
Budapest

Értékelés időpontja: tegnap

Szuper hely! Csodàlatos hangulat nagyszerű szervíz. Ilyen helyre gondoltam amikor a szerelmemmel be akartam ülni egy olyan helyre ahol úgy szolgàlnak ki , hogy közben hagyjàk kibontakozni az egyènisègünket ès engednek ràtalàlni egymàsra egy hosszú nap utàn egy olyan pillanatban , amikor az ember màr...


Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Az ötlet 2018-ban jött, mivel a bulik alkalmával hatalmas igény jelentkezett rengeteg olyan zenére is, ami a külföldi slágerek mellett egy éjszaka nem fér bele. Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Antioxidáns saláták az év elején is

Te is az egészséges életmód híve vagy? A a karácsonyi szezon véget ért, itt az ideje egy kis méregtelenítésnek! Az antioxidánsokra most van csak igazán szükséged! Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

További hírek
New York Café TripAdvisor