Kovászos uborka Ypsilon módra - Így készíts ropogós, ízes kovászos uborkát!

Foglalás

Kovászos uborka titkos házi receptünk alapján

Te is imádod a „koviubit”, de valahogy mégsem sikerül soha tökéletesre? Most megmutatjuk neked, hogyan készül nálunk – az Ypsilon Café-ban – ez a nem csak finom, hanem egészséges roppanós savanyúság. Ha követed házi receptünk minden lépését, akkor mostantól nem lesz gondod annak otthoni elkészítésével, s bármikor előveheted ezt a csemegét a családi ebédekhez.

Kovászos uborka recept

Miért is olyan egészséges a kovászos uborka?

 

A fermentált – azaz erjesztett – ételek hozzájárulnak egészségünkhöz. Az enzimekben gazdag kovászos uborka a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, rendszeres fogyasztása révén pedig energikusabbá és egészségesebbé válunk.

 

Bár elsősorban a finom ízéért szeretjük, bélbetegségek, allergia, meggyengült immunrendszer vagy gombás fertőzések esetén kifejezetten javasolt a kovászos uborka fogyasztása.

 

 

 

Tökéletes kovászos uborka Ypsilon módra

 

Éttermünkben – a válogatott hozzávalóknak és gondos elkészítésnek köszönhetően – minőségi ételeket szolgálunk fel kedves vendégeink számára.

Ha a kovászos uborka készítési próbálkozásaid sorra kudarcba fulladtak, akkor próbáld ki házi receptünket, hogy mostantól otthonodban is élvezhesd ezt az ízletes finomságot!

 

 

 

Amennyiben szeretnéd megkóstolni nálunk ezt a szuper savanyúságot, térj be hozzánk az Ypsilon Café-ba és kérd magyaros fogásainkat kovászos uborkával! Ide kattintva foglalhatsz hozzánk asztalt!

 

 

Mire is lesz szükséged?

 

  • egy befőző üveg (mi az 5 literest javasoljuk)
  • 2,5 kg fürtös
  • 2 csomag friss, száras kapor
  • 2,5 liter forróvíz
  • 3 evőkanál só
  • 30-40 dkg kenyér (félbarna kenyeret javasoljuk)
  • 10-15 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítése:

 

  1. Az uborkákat mosd meg alaposan, majd vágd le mindkét végét! Ez egyrészt azért szükséges, mert az uborka hajlamos ezen a részen keserűvé válni, másrészt pedig a lé ízét a vágások által jobban át tudja venni a zöldség.


    Ennyi azonban nem elegendő! Ahhoz, hogy az uborka közepe is kellőképpen ízes legyen, be kell vágni hosszában is, mindezt úgy, hogy a vágást nem vezetjük egészen a zöldség végéig, amelynek köszönhetően az uborka egyben marad.

 

 

  1. Tedd fel forrni a vizet a sóval, s közben öblítsd el az üveget, majd terítsd szét az alján a megmosott kaprot!

 

 

  1. Az uborkákat kezd el állítva rápakolni a kaporra az üvegben, szépen egymás mellé! Mikor már nem fér több uborka erre a “szintre”, akkor helyezz rá a sorra egy adag kaprot, és egy-két fokhagymát, majd pakolj rá még egy réteg uborkát! Ismételd meg az előző műveletet: tedd kaprot és fokhagymát, végül pedig helyezd a tetejére a kenyeret!


    Vigyázz a kenyérrel, ne tömd tele az üveget, mert a víz hatására az jól megdagad majd és nehéz lesz az üveg tetejét letakarni!

 

  1. Mire ezzel készen vagy, addigra a víz is minden bizonnyal felforrt. Öntsd bele az üvegbe a sós levet, egészen az üveg szájáig, majd fedd le egy kistányérral!

 

  1. Az üveget vidd napos helyre, és nincs is más dolgod, mint türelmesen várni, hogy az erjedés beinduljon és uborkád elkészüljön. Az elpárolgott folyadékot mindig pótold, nehogy kiszáradjon az uborkád!

     
  2. Amennyiben követted a tanácsainkat, körülbelül 5 nap alatt – időjárástól függően - készen is van a finom kovászos uborka.

     
  3. Vedd le róla a kenyérréteget, helyezd az uborkákat kis edényekbe és a leszűrt levével együtt tedd a hűtőbe!

 

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Ízek és élmények találkozása

Ypsilon Café & Club

Nemzetközi és magyaros ételekkel, változatos italkínállattal várjuk kedves vendégeinket. 

Nálunk mindenki megtalálja a kedvére való programot! Péntekenként karaoke partyval várunk, szombaton retro discoval. A vasárnapi családi ebédekhez pedig játszósarkot biztosítnunk a gyerekeknek, alkalmanként gyerekprogramokkal.

Képek az étteremről, programjainkról és kedves vendégeinkről. Jó nézegetést :-) 




Budapest

Értékelés időpontja: tegnap

Szuper hely! Csodàlatos hangulat nagyszerű szervíz. Ilyen helyre gondoltam amikor a szerelmemmel be akartam ülni egy olyan helyre ahol úgy szolgàlnak ki , hogy közben hagyjàk kibontakozni az egyènisègünket ès engednek ràtalàlni egymàsra egy hosszú nap utàn egy olyan pillanatban , amikor az ember màr...


Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Az ötlet 2018-ban jött, mivel a bulik alkalmával hatalmas igény jelentkezett rengeteg olyan zenére is, ami a külföldi slágerek mellett egy éjszaka nem fér bele. Magyar zenei buli volt már több is az országban, de videodiscoval csak nagyon ritkán! Ezt a hiányzó részt igyekszem pótolni a lehető legnagyobb lelkesedéssel és rutinnal!

Antioxidáns saláták az év elején is

Te is az egészséges életmód híve vagy? A a karácsonyi szezon véget ért, itt az ideje egy kis méregtelenítésnek! Az antioxidánsokra most van csak igazán szükséged! Az antioxidáns saláta épp ezért nem szezonális étel. Most elmeséljük, miért jó a hidegebb évszakok beköszöntével is salátáinkkal kényeztetni magad. 

Tökéletes nyári program egy ebéd az Ypsilon Caféban

Ha kitör a vakáció, és eljön a szabadság ideje, a családi összejövetelekre is több idő jut. Használd ki a szabad órákat, és töltsd a családdal az Ypsilon Caféban. 

Étlapunk kedvencei

Időről időre megújuló étlapunkat úgy próbáljuk összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Egyes vendégeink inkább a nehezebb, magyaros ételeket kedvelik, míg mások a könnyebb, szárnyas ételeket, salátákat preferálják.

További hírek
New York Café TripAdvisor